Mariestad

25 augusti: Mariestads marathon

Sveriges vackraste mara som går längs en naturskön bana utmed Vänerns strand i centrala Mariestad. Start och mål vid Snapens friluftsområde.

Mer information om anmälan med mera finns på arrangören Maifs hemsida: mariestadsaif.se

 25 augusti: Vikingatida Mariestad kl. 12:00

Karleby var en viktig och livlig plats med sitt strategiska läge vid Tidans utlopp i Vänern. Här uppfördes omkring år 1000 en av landets första kyrkor. Följ med på en busstur i jakten på historiens vingslag. Kl. 12 den 25 augusti. Anmälan och betalning 150 kr senast 10 augusti. Arrangör: Svenska kyrkan, Mariestads församling. Läs mer här: https://www.vastsverige.com/mariestad/evenemang/vikingatida-karleby-och-mariestad

25 augusti: Vänervind underhåller på Mariestads vandrarhem kl 16:00

Välkommen på musikunderhållning på vandrarhemmets innergård. Vänervind spelar och Trädgårdscaféet håller öppet under kvällen och serverar enklare maträtter, fika och dryck.

26 augusti: Hembygdsfest

Söndagen den 26 augusti kl. 14.00 arrangerar Hassle hembygdsförening hembygdsfest med underhållning.

28 augusti: Havet som gömde sig i Lugnåsberget

Följ med på en specialguidning i Qvarnstensgruvan med geologerna Eva-Lena Tullborg och Sven Åke Larson. Här kliver du rätt in i den geologiska historien och lär dig mer om vårt äldsta urberg, forntida djur och gamla hav.

Avgift: 50 kr. Gratis för barn. Betalas kontant eller med swish. Samling vid Qvarnstensgruvan

29 augusti: Konsert och guidning genom Gamla stan i Mariestad

Kl. 18.00 kan du uppleva en unik blandning mellan konsert och guidning genom Gamla stan i Mariestad. Med fokus på musiken promenerar du tillsammans med guiden genom Gamla stan och stannar för att göra musikaliska nedslag i stadens historia. För biljettköp: vastsverige.com

Ställs in vid ihållande regn.

31 augusti – 1 september: Hamnfesten Mariestad

Musikalshow med Mariestads musikteater MAMUT, samt mat och bar. I musikshowen blandas smått och gott från MAMUT:s arkiv. Festen hålls i yttre hamnen, i ett jättetält som rymmer 1000 personer. MAMUT:s arkiv. Lördagen bjuder dessutom på en familjedag med underhållning och aktiviteter, med fokus på barn och ungdomar, i hamnområdet.

1 september: Torsö runt

Segeltävlingen Torsö Runt lockar varje år seglare från när och fjärran. Starten går norr om Torsö-bron och man seglar runt Torsö, motsols. Första starten går kl. 9.00. Prisutdelningen sker under showen på Hamnfesten, lördag kväll.

 2 september: Familjefest

Söndagen den 2 september kl. 14.00 arrangerar Hassle hembygdsförening en familjefest med grillning, lekar, tipspromenad med mera.

1-2 september: Vadsbo Idrottsfestival

Vadsbo idrottsfestival är ett nytt evenemang för att lyfta idrotten och hedra fina prestationer. 60-tal idrottsföreningar från norra Skaraborg är engagerade i festivalen, delar ut utmärkelser och visar också upp sina verksamheter under dagarna.

Lördag kl. 10.00-16.00 – Utställning och utomhusaktiviteter av idrottsföreningarna, Karlsholme folkets park. Seminarier med huvudsak ungdomsinslag under hela dagen. Kl. 19.00-22.00 är det prisutdelningar, underhållning och supé, i Jubileumsteatern.

Under söndagen har ett 15-tal föreningar aktiviteter i sina egna respektive anläggningar under hela dagen.